onsdag 3 november 2010

Julkorg och Nyårskorg


Jag vill gärna ha tips på vad man kan fylla en "gå-bort-korg" med!

Vad skulle ni fylla en julkorg med?

Vad skulle ni fylla en nyårskorg med?


Tack på förhand!

8 kommentarer:

 1. Julkorg 1:
  glögg, pepparkakor, julgodis, servietter, ljus kanske ett par glöggmuggar, kanske en bit ost till pepparkakorna och något julpynt. En hyacint om det inte finna allergi.

  Jultanten

  SvaraRadera
 2. Jag är svag för genuina matprodukter av kvalite. Typ handgjorda chokladpraliner. Hemmagjord saft. Rättvisemärkta grejjer i fina förpackningar. Lokal mat som bygdens marmelader och sånt. Kul att testa.

  SvaraRadera
 3. Ostbricka (massoor av ostar) med olika kexsorter! Chokladpraliner och en vin eller champagne-flaska! Och någon present som är personlig :) Jul eller nyår, den passar till båda.

  SvaraRadera
 4. Alla har redan kommit med förslagen jag tänkte på, men jag gillar framför allt Ulrikas förslag. Rättvisemärkt och närproducerat som tema i den utsträckning det går, det är bra! Så kanske samla ihop en korg med saker från en lokal julmarknad eller så, där brukar det finnas mycket av den varan.

  Sv: Härligt, den brukar alltid vara bra tycker jag. Tack, natten var bra. :) Nu ska jag snart hem och vila.

  SvaraRadera
 5. Jag tänker att man kan nischa korgen beroende på mottagaren också. Någon som har hund t.ex. brukar alltid uppskatta när man tänker på deras djur. En skiva är alltid trelvigt att ha med. En spakorg är ju aldrig fel...eller, kanske om man har dusch ;)
  En BOKKORG är mitt förslag till jul. Köp på secondhand - då får man många böcker billigt och lägg i ett par tofflor, en filt, en glöggflaska etc.

  SvaraRadera
 6. En julkorg skulle jag fylla med fina chokladpraliner, antingen köpta eller hemmagjorda, värmeljus med doft, kanske de från ikea med pepparkaksdoft? :) Långa fina ljus som jag skulle binda ihop, typ sätta på en bit slitet notpapper runt plus spetsband och gammaldags snöre med något fint hjärta att hänga på, glögg, julmust i fina glasflaskor, apelsiner med nejlikor i, massa annan rolig frukt, kanelstänger, kanske någon rolig och fin tvål som doftar juligt, någon julcd-skiva, något personligt (beroende på vad personen gillar) fina servetter, ja, och massa annat som de ovanför redan skrivit :)

  Ostar i olika smaker och former och kex tycker jag passar mer till nyår så man kan ta det och lägga i vindruvor, cider, champagne, samma sak här med fina ljus och servetter, kanske några fina servettringar och med nyårskorgen kan man tänka mer party :)

  SvaraRadera
 7. jag skulle ha med egen gjord apelcin marmelad! Jag har ett recept i min blogg om du tittar i kategorin julmat :)

  SvaraRadera
 8. hade fyllt den med ekologiska och närproducerade matvaror som man inte hittar i "vanliga" butiker tex tomatmarmelad från Öland (supergott till sk ostkex).

  SvaraRadera