Eivor bjöd på pepparkakor och det är absolut det godaste pepparkakor jag någonsin har ätit!
I år fick jag receptet och har nu bakat dem själv, dock inte lika gudomligt goda men fortfarande väldigt goda! :-)
2,5 dl brunt farinsocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vatten
150 g smör
1 msk kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1,5 tsk bikarbonat
8 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen. Lägg i smör och låt det smälta. Tillsätt kryddorna. Låt blandningen kallna utan omrörning.
Rör i bikarbonat och 6-7 dl vetemjöl, knåda in resten av vetemjölet.
Låt degen gärna vila i kylskåpet över natten, dock inte ett måste.
Kavla ut degen tunt och ta ut pepparkakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda pepparkakorna mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter. Låt pepparkakorna svalna på plåten.
Förvara pepparkakorna i en burk i rumstemperatur eller i frysen.
Mums!
Nu skall det bli pepparkaksbak på Öringevägen 111. Hörde talas om Eivors pepparkakor på Ditt 40-årskalas!
SvaraRaderaKram /Kärmor