ca 60 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppar (hårda lakriskarameller)
2 tsk smör
200 g choklad
Havssalt
Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de turkisk pepparkaramellerna i en gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka tills smeten klarar “kulprovet”. Det Rör om då och då.
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (är den för varm när man doppar kolan i så kan kolan smälta något). Skär eller klipp kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
Själv är jag inte så mycket för Lakrits men havssalt lät ju inte helt fel...
SvaraRaderaOj, dethär måste jag testa! Det verkar ju inte så svårt, men resultatet ser jätte lyxigt ut :)
SvaraRaderaDen här måste jag göra!
SvaraRaderaVar koper man lakritsen?
Det skall finnas en lakritsaffär någonstans på Kungsholmen eller Odengatan!
/ Kärmor
Så gott det låter...härligt att komma in på din blogg när du bara öst ut recept på goda saker :)
SvaraRaderaOh, jag måste testa!
SvaraRaderaLakriskolan är helt svuverän hur gott som helst
SvaraRaderaprova ni ångrar er inte