I år har jag gjort bountybollar för första gången, om det får bli en tradition eller inte får vi se nästa jul.
ca 50 st
50 g smör
0,5 dl sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g blockchoklad
Gör så här:
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kallt en timme, gärna längre.
Tips! Skölj händerna då och då, annars fastnar smeten lätt på fingrarna.
Smält chokladen över vattenbad och doppa kokosbollarna i choklade låt dem stelna på bakplåtspapper.
Förvara de färdiga bountybollarna kallt.
Jag brukar göra bountybolalar till jul, jag tycker dom är goda. Fast dom är rätt söta så man vill bara ha en!
SvaraRaderaJag älskar kokos så detta lät som det skulle passa mig! Det sa jag verkligen prova. Tack för tipset :)
SvaraRadera