Jag älskar choklad och då menar jag ÄLSKAR :-)
Detta recept hittade jag på en annan matblogg, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken :-( Tyvärr lyckades jag inte få till kakan på det receptet så jag ändrade en hel del i receptet när det gäller mängderna och recultatet blev fantastiskt!
ca 24 bitar
200 g smör
200 mörk choklad, 70%
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1tsk salt
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
150 g hackad mörk choklad,70%
2 pkt hackad dubbel Daim (4 bitar)
Gör såhär:
1. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull på låg värme.
2. Rör ned socker, vaniljsocker och salt.
3. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten.
4. Sikta ned mjöl samt kakao.
5. Rör i hackad choklad och daimbitar.
5. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 30 x 25cm.
6. Grädda i mitten av ugnen i 180°c, ca 25-30 min.
Servera ljumna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Detta recept hittade jag på en annan matblogg, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken :-( Tyvärr lyckades jag inte få till kakan på det receptet så jag ändrade en hel del i receptet när det gäller mängderna och recultatet blev fantastiskt!
ca 24 bitar
200 g smör
200 mörk choklad, 70%
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1tsk salt
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
150 g hackad mörk choklad,70%
2 pkt hackad dubbel Daim (4 bitar)
Gör såhär:
1. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull på låg värme.
2. Rör ned socker, vaniljsocker och salt.
3. Tillsätt äggen och rör försiktigt ihop smeten.
4. Sikta ned mjöl samt kakao.
5. Rör i hackad choklad och daimbitar.
5. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 30 x 25cm.
6. Grädda i mitten av ugnen i 180°c, ca 25-30 min.
Servera ljumna tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar