Det här receptet fick jag min assistent Mickis som hon i sin tur hade fått av sin svärmor.
Jag hann tyvärr inte smaka på salladen själv när vi bjöd på den i söndags på adventsminglet men den måste ha varit kanongod eftersom den tog slut först.
4 port
500 g fläskfilé
25 g smör
1 kruka färsk salvia
3 vitlöksklyftor
4 färska fikon
150 g getost Pecorino (hårdost)
0,5 msk balsamvinäger
2 krukor krispsallad
1 dl gröna oliver
Gör såhär:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i strimlor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 1 minut.
Lägg i fläskfiléstrimlorna och stek dem tillsammans med vitlöken och salvian tills de är genomstekta.
Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.
Jag hann tyvärr inte smaka på salladen själv när vi bjöd på den i söndags på adventsminglet men den måste ha varit kanongod eftersom den tog slut först.
4 port
500 g fläskfilé
25 g smör
1 kruka färsk salvia
3 vitlöksklyftor
4 färska fikon
150 g getost Pecorino (hårdost)
0,5 msk balsamvinäger
2 krukor krispsallad
1 dl gröna oliver
Gör såhär:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i strimlor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 1 minut.
Lägg i fläskfiléstrimlorna och stek dem tillsammans med vitlöken och salvian tills de är genomstekta.
Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar