För ca två år sedan hittade jag det här reseptet på Arla och det är nog den godaste salladen jag har ätit.
Det är många olika ingredienser och alla passar utmärkt ihop!
Jag har ändrat något i receptet eftersom jag inte gillade allt i orginalreceptet.
4 port
2 dl jasminris
1/2 pkt saffran, 0,25 g
1 gul lök
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
400 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
1 granatäpple
150 g fetaost
2 krukor krispsallad
2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika
Gör såhär:
Fräs ris, lök och saffran i olivolja i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljongtärning och koka under lock tills riset är färdigt, rör om någon gång i början.
Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja i en stekpanna ca 15 min. Salta och peppra.
Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna.
Lägg salladen på ett fat och varva saffransris, kyckling, avokado, granatäpple och smulad fetaost.
Servera med bröd och crème fraiche.
Det är många olika ingredienser och alla passar utmärkt ihop!
Jag har ändrat något i receptet eftersom jag inte gillade allt i orginalreceptet.
4 port
2 dl jasminris
1/2 pkt saffran, 0,25 g
1 gul lök
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
400 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
1 granatäpple
150 g fetaost
2 krukor krispsallad
2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika
Gör såhär:
Fräs ris, lök och saffran i olivolja i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljongtärning och koka under lock tills riset är färdigt, rör om någon gång i början.
Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja i en stekpanna ca 15 min. Salta och peppra.
Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna.
Lägg salladen på ett fat och varva saffransris, kyckling, avokado, granatäpple och smulad fetaost.
Servera med bröd och crème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar