söndag 25 oktober 2009

Vad har ni för mat på julafton?

Det är alltid roligt att planera maten inför julafton och oftast ser det likadant år från år, jag brukar dock försöka lägga till något nytt varje år, vad det blir 2009 vet jag inte än.

Denna mat hade vi på julaftonen 2008


Frukost

• Risgrynsgröt med kanel och socker samt mjölk
• Julvört
• Julknäcke
• Julskinka
• Senap
• Smör
• Ost

Välkomsttilltugg

• Glögg med alkohol
• Glögg utan alkohol
• Russin och mandlar
• Julmust
• Saffransgrissini
• Pepparkaksgrissini
• Ädelostkräm

Julmiddagen

• Sill i olika smaker
• Gravad lax med hovmästarsås
• Kalvsylta
• Leverpastej
• Kalla korvar i olika smaker
• Julkorv
• Torkat renkött
• Julskinka med senap
• Prinskorv
• Köttbullar med rödbetssallad
• Revbensspjäll
• Jansons frestelse
• Lutfisk med vit sås
• Kokt potatis
• Vörtbröd
• Julknäcke
• Tunnbröd
• Smör
• Ost

Dryck

• Julmust
• Ramlösa
• Julöl
• Folköl
• Snaps
• X-mas cider

Efterrätt / Fika

• Ris a’la malta
• Chokladcoccosrutor
• Lussekatter
• Pepparkakor
• Nougatrutor
• Rullrån
• Ischoklad
• Knäck
• Fudge
• Risbräck
• Tomteskum
• Clementiner
• Apelsiner
• Äpplen
• Päron

Hur ser ert julbord ut?

4 kommentarer:

  1. Gud så gott, man blir ju inte lite sugen på julbord nu.

    SvaraRadera
  2. Åh va jättemumsigt...
    Blir hungrig. Saknar dock dopp i grytan. Och blana på tunnbröd. Blana är grädde och messmör blandat och så kanel strött ovanpå. :)
    Gud va sugen på jul jag blir nu..

    SvaraRadera
  3. Vi har alltid både brunkål och grön(lång)kål på julbordet, det är tradition här i skåne och gott!!..och ål...även om det är sådär gott...

    SvaraRadera
  4. Oj så mycket gott....
    Men jag kan hoppa prinskorv och köttbullar .
    Osten skall vara cheddar - lagom lagrad och gärna en liten julstilton.
    Julkorv - självklart Värmlandskorv!

    Ris a la Malta - det blir för mycket på kvällen.

    Hälsningar Julgästen

    SvaraRadera