För en massa herrans år sedan bjöd min vän Viktoria mig på dessa nogatrutor och jag föll som en fura för dem. Sedan dess bakar jag dem alltid till jul och min svärfar älskar dem :-)
Naturligtvis går det även bra att äta dem andra tider på året också!
200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 msk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk ljussirap
500 g nougat
Gör såhär:
Smält smöret, blanda ihop övriga ingredienser. Tillsätt smöret och blanda väl. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen mellan 12-14 minuter.
När kakan är färdig strör du ut riven nougat så smälter det på den heta kakan. Låt stå svalt en tid skär sedan upp i lagom stora bitar.
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 msk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk ljussirap
500 g nougat
Gör såhär:
Smält smöret, blanda ihop övriga ingredienser. Tillsätt smöret och blanda väl. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen mellan 12-14 minuter.
När kakan är färdig strör du ut riven nougat så smälter det på den heta kakan. Låt stå svalt en tid skär sedan upp i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar